Optreden 22 september 2019

Het Zeeuws Elftal is twaalf jaar geleden opgericht door dirigent Sjaak Laroes. Doel was om een groep muzikanten bij elkaar te krijgen, die vooral de muziek uit het tijdperk van 1700-1930 wilden spelen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een 12-talblazers, welke uit heel Zuid-Nederland komen. Ze hebben echter één ding gemeen: het zijn van oorsprong allemaal Zeeuwen.

Het blazersensemble heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een echt salonorkest, zoals die in de jaren 1920-1940 overal te beluisteren waren.

Bij dit optreden hebben ze o.a. gekozen voor een aantal zeer bekende, maar ook onbekende werken. Het ensemble speelt zonder versterking en zonder slagwerk, waardoor het geluid op een aangenaam niveau blijft.

Luister hier naar “Bummel Petrus” van Kersten en bekijk foto’s die Cees Hoogesteger van het optreden maakte.

You may also like