Optreden 15 september 2019

Brassband Excelsior uit ’s-HeerArendskerke is opgericht in 1893 als Fanfare. In 1938 werd besloten om verder te gaan als harmonie om in 1954 toch weer terug te keren als fanfare korps. Door het teruglopend aantal leden was in 1969 de toestand van de vereniging bijzonder zorgwekkend. Er is zelfs sprake geweest van opheffing, maar dat vonden de meeste leden toch een beetje te gek. Het aantal leden bood nog wel de mogelijkheid om een brassband te formeren. Daartoe werd dan ook besloten. De toenmalige leden gingen er voor om de naam Excelsior, die “SteedsHoger” betekent, waar te maken. Muziek maken zo goed als mogelijk, maar er moest wel gezelligheid en saamhorigheid binnen de vereniging heersen.

Luister hier naar “Innuendo” van Queen en bekijk de foto’s die Cees Hoogesteger van het optreden maakte.

You may also like