Optreden 25 augustus 2019Muziekvereniging Scheldegalm
(opgericht 30 september 1886) bestaat uit een harmonie (dirigent Patrick Geerts), een slagwerkgroep (instructeur René Kaljouw) en dweilband Scheldedweilers. Docenten zijn Patrick Geerts, Gerrit-Jan Verhage en Meike Warmoeskerken (Muziek in de Klas).

Zoals iedere andere muziekvereniging verzorgt Scheldegalm concerten (zowel binnen als op buitenlocaties). Naast musiceren draagt Scheldegalm echter ook op andere manieren bij aan de leefbaarheid van het dorp Hansweert door het zelf organiseren van activiteiten als een groots Dweilbandfestival (iedere laatste zondag van september) en de intocht van Sinterklaas. Scheldegalm verzorgt met Muziek in de Klas wekelijks muzieklessen voor kinderen van de bovenbouw van openbare basisschool de Eendracht (binnen de reguliere schooltijden als verplicht vak). De vereniging levert daarvoor de middelen (muziekinstrumenten) en docent.

Het programma dat Scheldegalm tijdens het Manhuistuinconcert bracht was zeer gevarieerd. Van mars (Kodomo No Hi) en Mozart (A Salzburg Impression van Dizzy Stratford) via Celtic Dance naar moderne(re) muziek van Ed Sheeran (Perfect) en George Ezra (Shotgun) tot en met Viva la Vida van Coldplay. Genieten dus…


Luister hier naar “Carnaval Festival” en bekijk foto’s die Cees Hoogesteger van het optreden maakte.

You may also like