Optreden 18 augustus 2019

Het Vlasdagorkest is ontstaan toen er in Dreischor behoefte was om de jaarlijkse Vlasdag feestelijk af te sluiten. Op initiatief van Jaap Knulst werd destijds een mooie groep muzikanten van verenigingen uit Schouwen-Duiveland gemotiveerd om in de vakantieperiode samen muziek te maken. Muzikanten en publiek waren enthousiast.

Vanaf 2017 stelt Stichting MuziZee voor dit fanfareorkest jaarlijks een programma samen om in de maanden augustus en september verschillende concerten in Zeeland te verzorgen.

Muzikanten en huidige dirigent Jaap Everwijn wisten het publiek aan zich te binden met aansprekende, in het gehoor liggende werken zoals walsen van Strauss, marsen, Elvis en Klezemermuziek.Luister hier naar “Elvis Selection nr 1” door het Vlasdagorkest en bekijk de foto’s die Cees Hoogesteger maakte.

You may also like