Optreden 26 mei 2019

Het Zeeuwsch Koper Collectief (ZKC) bestaat uit tien enthousiaste koperblazers die onderleiding van Lindy Karreman in een gemoedelijke en vriendschappelijke onderlinge sfeer met elkaar muziek maken. Je zou ZKC qua samenstelling kunnen typeren als een symfonisch koperensemble.

Tijdens het optreden deden ze in een programma variërend van de Pavane van Fauré tot Children of Sanchez een muzikale terugblik op de bijna 6 jaar lange en zeer prettige samenwerking met Lindy, die na dit optreden helaas afscheid van hen nam.

Daarnaast speelden zij het 5-delige werk A Londoner in New York, waarin de componist om zijn impressies van de stad te beschrijven ingenieus gebruik maakt van de vele klankkleuren waar een koperensemble toe in staat is.Beluister hier “Sorry” van Kyteman, gespeeld door ZKC met solist Eric Berrevoets, en bekijk de foto’s van Cees Hoogesteger.

You may also like